Verkopers van energiebedrijven zijn volop in het nieuws. Ze zouden klanten ‘keihard willen kaalplukken’ en onder druk zetten om over te stappen. Heb jij wel eens met zo’n opdringere verkoper te maken gehad?

Voicemailbericht

Op een voicemailbericht is te horen hoe verkopers van energiebedrijf Essent écht over potentiële klanten praten. Terwijl zij dachten dat de verbinding al was verbroken, werd geregistreerd hoe de verkopers grof schelden en zeggen dat klanten ‘keihard geplukt’ moeten worden. ‘Zij hebben geen recht op dat geld. Jij wel.’

Geld afpakken

‘Die mensen zijn allemaal kankerlijers. En daarom moet je ze verneuken, er geld uithalen.’ En: ‘Zij verdienen dat geld niet, ze hebben geen recht op dat geld. Jij hebt wel recht op dat geld.’ Je hoeft alleen maar van ze af te pakken. ‘Simpel’. Het voicemailbericht is te beluisteren op de website van het Algemeen Dagblad.

Oplichters aan de deur

Eerder klapte een deur-tot-deur verkoper van Nuon in de krant al uit de school over misleidende verkooppraktijken: “Als ik me zou moeten voorstellen zou ik zeggen: ik ben Jaap, een oplichter in dienst van Nuon”. Volgens Jaap wordt er door verschillende energiebedrijven ‘gerommeld aan de deur’. Nuon zegt zich niet te herkennen in het toepassen van misleidende verkooptechnieken. Andere verkopers melden dat het om een kleine groep zou gaan die zich niet netjes gedraagt.

Wat is jouw ervaring?

Heb jij ze wel eens te maken gehad met opdringerige verkopers van een energiebedrijf aan de deur of aan de telefoon? We horen het graag van je!